Re-integratie en outplacement

Als u besluit dat een medewerker niet terug kan keren naar zijn of haar functie, is dat geen eenvoudig besluit. Of het met reorganisatie te maken heeft of met de individuele situatie van de medewerker: de persoon om wie het gaat moet een verandering doorstaan, verwerken en accepteren. Dat verdient een persoonlijke benadering.

Trajecten op maat

L’écluse Loopbaanadvies verzorgt een traject op maat, gericht op een nieuw duurzaam loopbaanperspectief voor de medewerker en een nieuwe, passende functie. Daarmee biedt u uw medewerker weer vertrouwen in een goede toekomst. Snel (vaak binnen zes maanden) en voor een redelijke prijs. L’écluse Loopbaanadvies beschikt over veel kennis van verschillende branches en kan gebruikmaken van een uitgebreid netwerk, Intersectorale Mobiliteit. Dit uitgebreide netwerk maakt het ook eenvoudiger om een snuffelstage, werkervaringsplaats of een oriënterend gesprek te krijgen om zoveel mogelijk kans te maken op een passende baan. We helpen de kandidaat ook om zelf een uitgebreid netwerk op te bouwen. Dit is van groot belang bij het vinden van een passende functie.

Het traject richt zich in ieder geval op de volgende aspecten:                                                      Werkwijze bij trajecten